Kan man vara vän med sitt ex?

När man gör slut eller blir dumpad ska man då direkt radera personen från Facebook, sluta följa på Instagram och glömma telefonnumret? Eller ska man fortsätta hänga, snapchatta och dela varandras inlägg?

Ibland är svaret självklart, men när det inte är det då? Eller när ens partner inte tycker samma?

Jag har varit med idioter som behandlat mig som skit, dom vill man ju aldrig mer veta av. Jag har också varit med fantastiska killar som förtjänat någon annan än mig, som jag krossat och därför inte vill ha kontakt med. Hur bra de än är vill man ju inte strö salt i såren.

Sen är det dem som man kanske skulle blivit bästa vän med istället för partner. De är alltid svårast. Ibland får man en jättefin relation som vänner, har man varit ett par vet man mycket om varann som kanske ingen annan vet. Det blir inte som någon annan vänskapsrelation, det kan det aldrig bli. 

Och om man nu ska börja ses igen, när är det lägligt att återuppta kontakten? Direkt efter uppbrottet, några veckor senare eller rent av efter ett halvår?

För ibland är det så att även om livet går vidare, man träffar andra och det känns jävligt bra så kan man sakna någon som brukade vara en av ens bästa vänner. Eller?